Interview met oud-voorzitter Clemens Kester

18 JAAR VOORZITTERSCHAP BIJ DE SCHAKEL

Hallo Clemens wat was het belangrijkste wat je op de Nieuwjaarstoespraak had willen vertellen?

Dat ik dit jaar stop als voorzitter van de Schakel, vanaf eind maart is er een nieuwe voorzitter.

Hoe lang ben je nu al voorzitter?

Ik ben in 2002 in het bestuur gekomen en vanaf 2003 ben ik de voorzitter, dus al 18 jaar.

Hoe heb je de Schakel leren kennen?

Via Marga van den Broek. Aafke zat op dezelfde school als mijn zoon Wout. Marga vroeg of ik bij de Schakel wilde komen. En tegen Marga kon ik geen nee zeggen. Wout zat op Judo samen met Aafke.

Kun je een paar belangrijke zaken noemen wat je hebt meegemaakt bij de Schakel?

Nou zeker. Toen ik pas bij de club was moesten we ons oude vertrouwde clubgebouw verlaten. Dat was op het Veenendaalplein.Dat clubgebouw was wel al oud, maar wel helemaal van ons zelf. We moesten naar een vernieuwd gebouw op de Keizer Karelweg. Het heeft heel wat tijd en overleg gekost, voordat alles in orde was. En er moest ook extra geld komen om nieuwe meubels en apparatuur aan te schaffen.

Wat was voor jou als persoon bijzonder in de afgelopen Schakelperiode?

Dat was de Schakelvakantie van 2008, ik was voor het eerst zelf mee en heb toen wel de Schakel op een heel andere manier leren kennen. Vooral de persoonlijke verzorging van een van de deelnemers, was voor mij heel bijzonder. In zo’n week zie je wel wat een prachtige club de Schakel is.

Blijf je nog bij de Schakel?

Ik heb het voorzitterschap 18 jaar met veel plezier gedaan, het is nu tijd om het stokje door te geven aan de volgende voorzitter. Maar ik blijf zeker betrokken bij deze fantastische club. Ik wil vooral blijven helpen bij zorgen voor extra geld, om bijzondere dingen te kunnen doen. Dat is nu nog lastig door Corona maar als we weer meer kunnen doen moeten we dit jaar ook weer een feestje vieren omdat we 55 jaar bestaan.

Heel veel groeten en hou jullie goed,
Clemens